top of page
700-ÅRIG LOSJITRADISJON

Sygard Grytting

Sygard Grytting er en gammel gård i Sør-Fron kommune midt i Gudbrandsdalen. Navnet «Grytting» kommer ifølge Oluf Rygh av det norrøne ordet «grjót», som betyr stein. Sygard Grytting har trolig tilhørt samme slekt siden 1300-tallet. Dagens eier er 16. generasjon siden år 1534

Sygard Grytting ligger sentralt langs gamle E6 midt i Gudbrandsdalen, og er en levende gard i full drift. Garden har vært i samme familie i over 700 år, og er i dag drevet av Stig og kona Hilde Grytting. I dag er landbruksproduksjonen sau, poteter, grønnsaker, egg, gras og skog. En del av produksjonen foredles på garden, og går videre inn i gjestevirksomheten.

 

Fra 1917-1958 var det pensjonatdrift i nedre hovedbygningen. På denne tide markedsførte de seg med «ren luft, rent drikkevann, vellaga og kraftig kost fra gardens egen produksjon, og naturskjønne omgivelser» Helse- og velværeferie ville vi kaldt det i dag. I dag er det historisk hotell i hovedbygningen.

 

Med et herberge fra 1300, er garden et naturlig stopp for pilgrimmer på veg til Trondheim langs pilegrimsleden. Her kan du bo i soveloftet som har innlosjert vegfarende siden middelalderen.

FASILITETER:

Overnatting

Restaurant

Møterom

Aktiviteter

bottom of page