top of page
DET GODE LIV I FJELLHEIMEN

Spidsbergseter Resort Rondane

På Venabygdsfjellet, innfallsporten til Rondane nasjonalpark, ligger tradisjonsrike Spidsbergseter Resort Rondane. Familiedrevet gjennom generasjoner, med historie hengende igjen i veggene. Kjent for sin særegne og personlige atmosfære, bygget for å gi gjestene gode opplevelser og minner for livet.

Historien om Spidsbergseter startet i 1919. Da bygde Hans Spidsberg ny seter på Venabygdsfjellet, tilhørende Hageødegaarden i Venabygda. Setra ble liggende akkurat i overgangen mellom kulturlandskapet i setergrenda, og det mektige høyfjellet som strekker seg inn i Rondanemassivet.

Karen Spidsberg så mulighetene til å tjene noen kroner på fjellvandrerne som kom forbi, og begynte med enkel servering og overnatting på det som da hette Spidsbergseter Fjellstue. Wenche og Kjartan Spidsberg overtok etter hvert og var vertskap på Spidsbergseter Gudbrandsdal hotell i 40 år.

Sønnen Sindre tok over driften i januar 2015 sammen med sin samboer Elise. De driver i dag det som heter Spidsbergseter Resort Rondane. Spidsbergseter har de siste årene blitt et av de mest populære fjellhotellene i Norge.

Spidsbergseter er kjent for sin særegne og personlige atmosfære, bygget for å gi gjestene gode opplevelser og minner for livet. Hotellet er bygget ut i flere omganger, men det har hele tiden vært fokus på gjenbruk av gamle materialer. Gamle låver, murstein fra et gammelt meieri, gamle svartovner og ekte fjell inne i hotellets A la carte restaurant er noe som kan nevnes. Rustikt og koselig i en nydelig kombinasjon – her brenner stearinlys i alle kriker og kroker, og belysningen er dempet. Samtidig er det tatt i bruk mer moderne løsninger som tilfører en ekstra dimensjon til hotellet. 

Sindre og Elise er 100% involvert i den daglige driften, men har fra første dag ønsket at på Spidsbergseter skal alle ansatte være vertskap. Det er noe helt spesielt å møte de som jobber her, alle ønsker at gjesten skal ha det så bra som overhodet mulig. Her får du en personlig mottagelse fra resepsjonisten, servitøren, aktivitetslederen, stuepiken og vaktmesteren. Alle står fritt til å gjøre jobben på «sin måte», så lenge resultatet er fornøyde gjester.

 

Ved benyttelse av alle sengeplasser er det plass til 119 personer på hotellet, 48 personer på fjell-leilighetene og 5 personer på hytta. Totalt 172 gjester.

Det finnes i tillegg mulighet for ekstra oppredning i 120cm sovesofa på 32 av hotellets dobbeltrom.

Hotellet har 58 dobbeltrom, hvor av 17 er med balkong med utsikt til fjellene, 57 dobbeltrom har mulighet til twinsenger, og det er 3 enkeltrom.

Vegg i vegg med hotellet ligger 16 fjell-leiligheter, hver og en med 2 soverom med egen dusj/toalett på rommene. Et av rommene har 120cm enkeltseng, og det andre har dobbeltseng. Leilighetene har også fullt utstyrt kjøkkenkrok, samt stue med TV.

I tillegg har de en hytte med 2 soverom og plass til 4-5 personer. Det ene soverommet har en vanlig dobbeltseng og det andre har en køyeseng med ekstra bred nedre køye.

FASILITETER:

Overnatting

Restaurant

Møterom

Aktiviteter

bottom of page