top of page
GJESTFRIHET SIDEN 1877

Nermo Hotell

Nermo Hotell er et familiedrevet hotell med tradisjoner som strekker seg helt tilbake til 1877. Hit søker både kongelige, statsoverhoder, ledergrupper og familier for å oppleve gjestfriheten, den hjemmelagde maten og kanskje landets beste hotellsenger.

Hotellet ligger flott plassert, og skuer ned på Øyer sentrum og utover den vakre Gudbrandsdalen. Rundt Nermo er korn- og potetåkrene byttet ut med golfbane, som på en vakker måte setter en grønn ramme rundt hotellet.

 

Det er stille og godt å være på Nermo, og det er annerledes enn de store og upersonlige hotellene du fort glemmer du har vært på.

 

Familien til dagens vert, Johannes Nermo tok over Nermo Gård i 1866. Den gangen var det jegere og fiskere som fant veien til gårdens seter på Hornsjø. På setra huset de blant annet Thor Heyerdahl sin familie.

 

De reisende satte pris på gjestfriheten og maten på Nermo, og i 1923 var gården blitt et populært pensjonat. I 1932 brenner imidlertid hele gården ned, og bare stabburet står igjen. Hotellet ble raskt bygget igjen, og ble et av de mest moderen byggene i Norge med sentralfyr og varmt og kaldt vann på alle rom.

 

Under andre verdenskrig ble hotellet inntatt av tyske soldater. Etter krigen var de få som reiste, og hotellbygningen ble leid ut til døveskole i 25 år, før pensjonatdriften ble gjenopptatt i 1970. I 1988 ble Lillehammer tildelt vinter-OL i 1994. Dette ble startskuddet for full hotelldrift, og siden den gang har hotellet blitt stadig mer populært, både som sted for kurs, konferanse, leder- og styresamlinger, og familier på tur til Hafjell eller Hunderfossen.

FASILITETER:

Overnatting

Restaurant

Møterom

Aktiviteter

bottom of page