top of page
Et historisk kraftsted

Fefor Høifjellshotell

Fefor er et av Norge's eldste høyfjellshotell og ligger sydvendt med flott utsikt mot Jotunheimen i vest. Den eldste delen av hotellet er tømmerbygg fra 1891, nennsomt renovert i 2004. Her har det vært mange og berømte gjester. Den norske kongefamilien var vintergjester tidlig på 1900- tallet. Sir Robert Scott testet ut sine motorsleder på Feforvannet vinteren 1910. Opplev historien!

Hotellet er bygget over en lang tidsperiode, og består av flere bygninger - hvorav den eldste, “Societeten”, er oppført i 1891. Fefor Høifjellshotell har i dag totalt 111 gjesterom. Disse utgjør en fin blanding av enkeltrom, dobbeltrom, familierom og suiter.

 

Alle bygningene på Fefor er forbundet med hverandre, delvis via utvendige korridorer. Samlet utgjør det hele en bygningsmasse på vel 7000 m2. I tillegg til dette - 20 hytter og ski- kafeteria.

 

Stedet vedlikeholdes kontinuerlig - med respekt og omsorg for de forskjellige tidsepoker bygningene er oppført. Her unngås bevisst modernisering i vanlig forstand, og forsøker i størst mulig grad å beholde tids-identiteten og det opprinnelige, i de forskjellige bygningene. Dermed kan det trygt sies at Fefor er en mangesidig og brokete vev av stiler, farger, og «rariteter» - noe gjestene gjerne beskriver som veldig sjarmerende.

FASILITETER:

Overnatting

Restaurant

Møterom

Aktiviteter

bottom of page