top of page
SOLIDT HÅNDVERK

Anni`s Spisested

Anni`s Spisested ligger vegg i vegg med Anni`s Pølsemakeri, og midt Ringebu sentrum. Her vil du få servert et solidt håndverk der kjøttet er lokalt. Alt lammekjøtt er fra samme bonden, grisene er fra andre siden av Gudbrandsdalslågen; Kvitfjell, og storfekjøttet er det beste fra området. Tilbehøret er selvfølgelig hjemmelaget.

Historien til restauranten, Anni`s Spisested utspinner seg fra Pølsemakeriet med samme "fornavn", og ble åpnet i 2017.  Spisestedet fremstår like innbydende og stilfullt som slakteforetningen vegg i vegg, og er en opplevelse i selv. Her er hverken interiør eller meny overlatt til tilfeldighetene. Den lokale og erfarne kjøkkensjefen, Brede Bystadhaugen tilbereder rettene med råvarer fra pølsemakeriet, og ellers i regionen.

Vertskapet på både restauranten og pølsemakeriet er, Anni Kristine Byskov. Anni er Dansk og utdannet butikkslakter. Hun har bodd i  Norge siden 1985, og kom med flyttelasset sitt til ringebu i 2000. Da kjøpte hun pølsemakeriet i den lille landsbyen. 

Resten er en suksesshistorie der hovedingrediensene er hardt arbeid, lidenskap for god mat og respekt for gode råvarer og tradisjoner. I dag er Anni`s Pølsemakeri blant annet omtalt som “en institusjon blant fastboende og heldige hytteeiere som befinner seg i noenlunde rimelig kjøreavstand”, og et “eldorado av lokal mat, fra ost og ramsløkpure og rabarbrasyltetøy til pølser og spekemat”.

Det harde arbeidet, lidenskapen for god mat og respekt for gode råvarer og tradisjoner har resultert i en rekke utmerkelser. Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund arrangerer årlig NM i kjøttprodukter, og her har Annis Pølsemakeri vært fast premieplukker. I perioden fra 2004 og frem til i dag har det blitt hele 11 gull, 10 sølv og 10 bronsemedaljer for ulike hjemmelagde spesialiteter.

 

I 2005 utdelte Gastronomisk institutt i Stavanger og Innovasjon Norge en gullmedalje for Annis urøkte spekeskinke. I tillegg kan Anni skilte med å være sølvvinner i det første Norgesmesterskapet (1995), og hun har en 6. plass i Europeisk mesterskap, der hun deltok med en bransjekollega i 1996. I september 2019 ble Annis Pølsemakeri nominert til Innlandets matpris 2019, der de nominerte blant annet fremmer mat og landbruket på en positiv måte, og er nyskapende, framtidsrettet og viser innovasjonsevne.

FASILITETER:

Overnatting

Restaurant

Møterom

Aktiviteter

bottom of page